Reli-theater

DSC_0219De mooiste scheppingsverhalen uit de hele wereld, verwerkt in een vrolijk theaterstuk waarin de vraag centraal staat: wat hebben we (nog) aan al die verhalen?

Met Erik Jan Tillema en Victor Posch

Er bestaan duizenden scheppingsverhalen: over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan?

Verhalen over het ontstaan van de wereld staan centraal tijdens de voorstelling ´Van begin tot het absolute einde´. Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen op een humorvolle wijze mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de Bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan.

Al die verschillende verhalen willen vertellen over het ontstaan van de mens. Zijn er overeenkomsten tussen al die verhalen? En hebben we er tegenwoordig nog wat aan, nu de wetenschap steeds meer kan verklaren hoe het heelal is ontstaan? Erik Jan Tillema stelt de vragen en komt met een verrassend antwoord.

De veelzijdige muzikant Victor Posch zingt, speelt op de saxofoon en drumt en zorgt zo voor de muzikale omlijsting van de voorstelling.

Erik Jan Tillema schreef het kinderboek ‘Waarom de wereld geen zooitje is’ met daarin de mooiste scheppingsverhalen uit alle religies. Daarnaast is hij voorganger en schrijver.

Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia, speelt tenor- en altsaxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten, geeft saxofoonles, schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen, is bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken, treedt op als straatmuzikant en organiseert jazzworkshops.

Speellijst 2021:

18 september, 15.00 uur, Houtrustkerk Den Haag

10 oktober, 15.00 uur, Grote kerk, Lekkerkerk

22 oktober, 20.00 uur, Regentessekerk, Apeldoorn

31 oktober, 10.00 uur, theater Posa, Lelystad

14 november, 15.00 uur, Grote kerk, Schagen

%d bloggers liken dit: