Verhalend theater

NA ONS DE ZONDVLOED

Bij het woord ‘zondvloed’ denken veel mensen aan Noach en zijn ark vol met dieren terwijl een vloedgolf de wereld verzwolg. Maar in de wereldreligies komen meer zondvloedverhalen voor met daarin hoofdrollen voor geïrriteerde goden, gigantische vissen en mammoeten die niet in de boot stapten en daardoor uitstierven.

Deze verhalen zijn op dit moment actueler dan ooit, want met de dreigende zeespiegelstijging staat ons mogelijk een nieuw zondvloedverhaal te wachten.

In deze theatervoorstelling vertelt Erik Jan Tillema over zijn eigen relatie met de zee en verbindt hij de verhalen uit verschillende tradities met de actualiteit om zich zo af te vragen: komt na ons de zondvloed? Soms komisch, soms ernstig, maar altijd met het water tot aan zijn lippen.
De veelzijdige muzikant Victor Posch begeleidt hem op piano, saxofoon, dwarsfluit en met zang.

Over de spelers:
Erik Jan Tillema is voorganger van de protestantse gemeente Zijpe (Noord-Holland), theatermaker en schrijver. Hij publiceerde onder andere ‘De man die zijn ezel opvouwt. De mooiste verhalen uit alle religies’.

Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia, speelt tenor- en altsaxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten, geeft saxofoonles, schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen, is bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken, treedt op als straatmuzikant en organiseert jazzworkshops.

Over de vorige voorstelling
Dit is het tweede verhalend theater dat Erik Jan Tillema en Victor Posch verzorgen. Eerder tourden zij met de voorstelling ‘Van begin tot het absolute einde’ over scheppingsverhalen uit verschillende tradities. Zij traden op in kerken en kleine cultuurpodia in het hele land en ontvingen zeer veel lovende reacties.

‘Eigenlijk een prachtige preek in de vorm van theater!’
‘Zeer professioneel met prachtige liederen.’

Korte impressie
Een korte impressie van hun vorige voorstelling is te bekijken op YouTube:

Setting
Erik Jan en Victor treden in verschillende settings op: als avondvullend programma, matinée of als vervanging van de kerkdienst op zondagochtend. Ze zijn erg flexibel en hebben weinig nodig om op te kunnen treden.

Praktische informatie:
De voorstelling is te boeken voor € 500 (ex. btw en reiskosten).
De voorstelling duurt een uur, zonder pauze.
Benodigdheden:
Podium, piano en draadloze versterking

Meer informatie:
Via Erik Jan Tillema: 06-14958631 of erikjantillema@gmail.com

%d bloggers liken dit: