Boeken

Boeken zijn geweldig! Vooral als ze een prachtige inhoud hebben. Bekijk hieronder de uitgaven van Bureau Deus:

cover_zooitje

Hoe is de wereld eigenlijk ontstaan? Vroeger hadden de mensen geen idee en daarom vertelden ze elkaar verhalen: over machtige goden die alles konden scheppen, of juist over goden die de nieuwe creaties helemaal niks vonden en het wilden verwoesten. En dan heb je ook nog de goden die helemaal niks van plan waren maar de wereld per ongeluk maakten.

Klik hier voor meer informatie

Al eeuwenlang vertellen mensen elkaar de mooiste verhalen: over monsters, demonen, goden en dappere personen.

Voor dit boek verzamelde Erik Jan de twintigste mooiste verhalen uit alle religies, van het hindoeïsme tot de indianenstammen uit Zuid-Amerika.

Klik hier voor meer informatie

cover Principieel

De meest radicale organisatie die de vrijzinnige traditie heeft gekend, was de Zwingli-bond. De leden noemden zich principieel-vrijzinnig; dat uitte zich in een sterk antithetisch karakter. De Zwingli-bond voerde een ‘heilige strijd’ tegen met name de orthodoxie binnen de Hervormde Kerk én andere vrijzinnige organisaties.

Klik hier voor meer informatie

cover def

Het vervolg op het populaire eerste deel, met ook dit keer verschillende artikelen over het vrijzinnige verleden; van NSB-dominees en boeddhistische voorgangers tot lokale kerkgeschiedenis.

Klik hier voor meer informatie

COVER Vrijzinnig Verleden

Mensen die geïnteresseerd zijn in het vrijzinnige verleden kunnen hun hart weer ophalen: er is een nieuwe publicatie verschenen over dit onderwerp: de artikelenbundel ‘Vrijzinnig verleden’, met daarin elf artikelen over verschillende onderwerpen; van de VCJC tot opmerkelijke voorgangers.

Klik hier voor meer informatie

COVER afbeelding

De ‘Vrijzinnig hervormde encyclopedie’ is het nieuwe overzichtswerk over de geschiedenis en ontwikkeling van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden (VVH).
Gebaseerd op jarenlang archiefonderzoek.

Klik hier voor meer informatie

%d bloggers liken dit: