Waarom de wereld geen zooitje is

goden400

Helaas is dit boek tijdelijk niet bestelbaar

Hoe is de wereld eigenlijk ontstaan? Vroeger hadden de mensen geen idee en daarom vertelden ze elkaar verhalen: over machtige goden die alles konden scheppen, of juist over goden die de nieuwe creaties helemaal niks vonden en het wilden verwoesten. En dan heb je ook nog de goden die helemaal niks van plan waren maar de wereld per ongeluk maakten.

Bekijk hier een teaser (PDF)

Natuurlijk ging er tijdens zo’n scheppingsproces ook wel eens iets mis. Daarom kunnen botten breken, bestaan er ziektes en zijn er dieren uitgestorven.

‘Waarom de wereld geen zooitje is’ is het prachtige vervolg op ‘De man die zijn ezel opvouwt, de mooiste verhalen uit alle religies‘ en bevat de twintig mooiste scheppingsverhalen uit de hele wereld, van de Aboriginals in Australië en de indianen in Amerika tot de Inuït in de poolgebieden. Allemaal vertelden ze elkaar prachtige verhalen die heerlijk zijn om te lezen of om voor te lezen.

Erik Jan Tillema is godsdienstwetenschapper en vertelt al zijn hele leven verhalen. Auke de Vries maakte prachtige tekeningen bij de verhalen.

Het boek verschijnt in een mooie hardcover-editie en kost € 15 (tijdelijk geen verzendkosten!). Bestel het via onderstaand formulier:

Onderaan de pagina vindt u een korte video over het boek

Momenteel niet bestelbaar!


Bestelformulier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: