Vrijzinnig Verleden

COVER Vrijzinnig Verleden

Mensen die geïnteresseerd zijn in het vrijzinnige verleden kunnen hun hart weer ophalen: er is een nieuwe publicatie verschenen over dit onderwerp: de artikelenbundel ‘Vrijzinnig verleden’.

Verschillende kerkhistorici hebben in de afgelopen jaren opgeroepen om meer werk te maken van de bestudering van het vrijzinnige verleden. Jarenlang was het een stiefkindje van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Recent zijn echter meerdere studies verschenen over onderwerpen uit de vrijzinnige historie. De publicatie ‘Vrijzinnig verleden’ wil ook haar bijdrage leveren aan het opvullen van de leemte.

Het boek bevat elf artikelen van verschillende auteurs over onderwerpen uit het vrijzinnige verleden. Zoals Tom-Eric Krijger, die schrijft over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse Protestantenbond, Froukje Pitstra over de Vrije Gemeente en Dick Peters over de beroemde Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale. Klaas Douwes en Marieke Fernhout schrijven over twee vooraanstaande vrijzinnig hervormde theologen: Hendrik Tjakko de Graaf en Willem Banning.

‘Het boek behandelt diverse onderwerpen uit het verleden van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden en de Protestantenbond en biedt daarmee een unieke inkijk in de ontwikkeling van deze organisaties’, aldus Erik Jan Tillema, redacteur van het boek.

Aan het boek werkten mee: Eric Cossee, Elsbeth Goettsch, Derk Jansen, Marieke Fernhout, Klaas Douwes, Gert van Klinken, Peter Korver, Tom-Eric Krijger, Dick Peters, Froukje Pitstra en Erik Jan Tillema.

Het boek kost € 20 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via onderstaand bestelformulier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: