IARF-congres in Nederland

Van 19 t/m 22 juli vindt in congrescentrum Mennorode in Elspeet een conferentie van de Internatonal Association for Religious Freedom (IARF) plaats voor de regio Europa en het Midden-Oosten. Erik Jan Tillema was namens de VVP een van openingssprekers.

De IARF is een wereldwijde organisatie waar naast veel vrijzinnige kerken ook vrijzinnigen uit andere tradities lid van zijn. De IARF zet zich in voor religieuze vrijheid.

Het congres wil zich onder andere focussen op het vrijzinnige leiderschap: hoe moet dat er uit zien. In zijn openingsspeech schetste Erik Jan een beeld van zijn visie op dit onderwerp: vrijzinnige leiders moeten niet schreeuwen, noch dominant zijn. Dat is namelijk onvrijzinnig. Vrijzinnig leiderschap kenmerkt zich juist door stille kracht: je niet van je stuk laten afbrengen door anderen, maar door blijven werken waar je aan wilt werken. Ongestoord verder gaan!

Lees de vertaling van de speech op vrijzinnig.nl.

Advertenties

Over Bureau Deus

Dit is de website van Bureau Deus, onderzoeksbureau, adviesbureau en voorlichtingsbureau op het gebied van religie & zingeving. Godsdienstwetenschapper Erik Jan Tillema is de eigenaar van Bureau Deus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, Vrijzinnigheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s