Is Twitter wel vrijzinnig?

Op zaterdag 2 juni verzorgde Bureau Deus een Twitter-workshop voor enkele enthousiaste leden van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. Sommige van hen waren al actief op Twitter, andere wilden er mee beginnen, maar: hoe moet dat?

Hoe Twitter je en vooral, hoe Twitter je goed? Want Twitter is een moeilijk medium. Berichten moet je kort en krachtig formuleren en dat is een kunst. Erik Jan Tillema gaf tips en uitleg om kort, duidelijk en goed te Twitteren.

Dat Twitteren zo kort en bondig moet zijn, roept de vraag op of Twitter wel vrijzinnig is? Passen de stellige en soms ongenuanceerde uitspraken op dit medium wel bij vrijzinnigen? Iets uitleggen in maximaal 140 tekens terwijl de boodschap van vrijzinnigen veel tekst en uitleg nodig heeft… Wat dat betreft is Twitter niet vrijzinnig. Aan vrijzinnigen daarom de taak om het vrijzinniger te maken.

Advertenties

Over Bureau Deus

Dit is de website van Bureau Deus, onderzoeksbureau, adviesbureau en voorlichtingsbureau op het gebied van religie & zingeving. Godsdienstwetenschapper Erik Jan Tillema is de eigenaar van Bureau Deus.
Dit bericht werd geplaatst in Projecten, Vrijzinnigheid en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s