Persbericht: Erik Jan Tillema treedt terug als voorzitter VVP

Erik Jan Tillema heeft per 1 april zijn voorzitterschap van de VVP moeten neerleggen. Door een verandering van zijn arbeidssituatie was het voor hem niet meer mogelijk om deze functie te vervullen.

Tillema was werkzaam voor de IKON maar verliest zijn baan vanwege bezuinigingen. Hierdoor moet hij nieuwe inkomsten creëren en heeft hij alle tijd en ruimte nodig om dat inhoudelijk en praktisch te doen. Tillema start onder meer met een eigen onderzoeksbureau, Bureau Deus, dat als een van haar taken heeft de verspreiding van het vrijzinnige gedachtegoed. Het voorzitterschap van de VVP is vanwege mogelijke belangenverstrengeling daar niet mee te combineren.

Het bestuur van de VVP betreurt de voor beide kanten ongelukkige samenloop van omstandigheden en wenst Tillema alle goeds met het ontwikkelen van toekomstplannen en het opzetten van zijn onderzoeksbureau. Het bestuur hoopt hem op het terrein van de vrijzinnigheid te blijven ontmoeten.

Tillema was sinds 2011 voorzitter van de vereniging. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de verschijning van de VVP-nota Vrijzinnig spreken over God en de VVP-visienota die binnenkort moet verschijnen.

De vereniging gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. In de tussentijd zal vice-voorzitter Kim Magnee de rol van interim-voorzitter op haar nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: